Renault şi Heudiasyc deschid un laborator specializat în sisteme de localizare şi de percepție pentru vehiculele autonome

0
1193
Laboratorul SIVA

Renault şi laboratorul Heudiasyc, unitatea de cercetare comună a Universităţii de Tehnologie Compiègne (UTC) şi a Centrului Național Francez de Cercetări Științifice (CNRS), au pus bazele unui nou laborator de cercetare sub SIVA (Laboratorul Sistemelor Integrate pentru Vehiculul Autonom), în Compiègne, la nord de Paris.

Laboratoarele comune sunt dovada unui parteneriat între o unitate de cercetare și o companie privată, care are ca scop principal susținerea cercetării pe termen lung. Partenerii au semnat un acord pentru o perioadă de cel puțin patru ani, cu posibilitate de reînnoire, document ce stabilește normele cu privire la modul în care sunt utilizate rezultatele și aspectele ce țin de proprietatea intelectuală.

Cercetările echipelor se vor concentra pe fiabilitatea, integritatea și acuratețea sistemelor de percepție și de localizare pentru navigația vehiculelor autonome comunicante. Datele analizate vor proveni nu numai de la senzorii de pe vehicule, dar și de pe cardurile de navigație pre-stabilite și din exterior, prin intermediul conexiunilor dinamice către alți utilizatori ai drumurilor și infrastructurii. Cu un management inteligent al combinației de date multiple, vehiculul va avea o capacitate mai bună de a se situa în mediul său, lucru pe care nu l-ar putea face doar cu senzorii proprii.

Strategia noastră de parteneriat este de a viza pentru fiecare temă de cercetare, cele mai bune laboratoare și de a ne angaja într-o relație de încredere pe termen lung. Acest lucru ne permite să realizăm proiecte majore și de excelență prin împărtășirea viziunii noastre și concentrarea resurselor noastre. Am ales laboratorul Heudiasyc pentru a dezvolta și a pune bazele tehnologiei de percepție și localizare a vehiculelor autonome de mâine”, a explicat Virginie MAILLARD, Director de Cercetare și Strategie de cercetare a grupului Renault.

Laboratorul Heudiasyc, în conformitate cu strategia de supraveghere UTC şi CNRS, a lucrat timp de peste douăzeci de ani pe subiectul vehiculului inteligent. Ne-am asociat de câțiva ani cu Renault pentru teme legate de percepție și localizare, deoarece avem o viziune comună a problemelor științei și tehnologiei. În plus, laboratorul comun va folosi platformele de vehicul autonom Heudiasyc, care au la bază modelul Renault ZOE, finanțat în cadrul Equipex ROBOTEX (echipament de excelență), cu sprijinul Région Hauts de France şi FEDR (fonduri europene). Testele rutiere vor fi considerate ca făcând parte dintr-un parteneriat cu autoritățile locale”, a declarat Ali CHARARA, directorul laboratorului Heudiasyc.

Laboratorul SIVA a fost inaugurat pe 3 martie 2017 la Compiègne, în prezenta unor personalități politice și reprezentanți ai CNRS, UTC şi Renault.

LĂSAȚI UN MESAJ