Spaniolii de la Gestamp se extind în România

0
1205

Gestamp, compania spaniolă specializată în designul, dezvoltarea și fabricarea de componente pentru industria de automobile, și-a anunțat extinderea pe piața din România, prin achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni al unei companii românești deținătoare a unei fabrici al cărei client principal este Grupul Renault-Nissan, prin intermediul filialei sale, Dacia.

Președintele și CEO-ul Gestamp, Francisco J. Riberas, a declarat: „România este o țară cu prezent și viitor foarte promițătoare în sectorul auto și avem deosebita plăcere de a le putea oferi clienților noștri cu sediul în această țară abilitățile cu care sunt deja familiarizați în alte părți ale lumii”.

Fabrica este amplasată în zona limitrofă a orașului Pitești, principalul centru al industriei de automobile din România, având peste 200 de angajați și o valoare totală de 17 milioane de euro a facturilor emise în anul 2016. Gestamp a efectuat achiziția prin filiala sa turcească, Beyçelik Gestamp.

Unitatea românească furnizează în prezent componente ștanțate de dimensiuni mici și medii, precum și ansamble. Gestamp are drept scop creșterea cifrei de afaceri a unității, prin fabricarea  de componente cu valoare adăugată. Această achiziție va permite Gestamp să fie alături de clienții săi globali, Grupul Renault-Nissan și Ford, care își desfășoară activitatea în România de mai mulți ani.

Prin achiziția fabricii din România, Gestamp adaugă o nouă țară perimetrului său de producție. Compania își desfășoară acum activitatea în 21 de țări, iar 8 din 10 vehicule produse în fiecare an în întreaga lume sunt fabricate pe piețe în care Gestamp are fabrici de producție.

LĂSAȚI UN MESAJ