Curse de anduranță: Dunlop devine principalul furnizor de pneuri în 2017, fiind ales inclusiv de miticul Michel Vaillant

0
1380

Cursa de 24h de la Le Mans, European Le Mans Series și FIA World Endurance Championship. Acum câteva zile, a fost publicată lista echipelor care vor lua startul în cursele de anduranță din acest an și partenerii acestora. Interesant, Dunlop, producătorul de pneuri care deține recordul de victorii în cursa de 24 de ore de la Le Mans, cu 34 de victorii acumulate de-a lungul anilor alături de mărci prestigioase precum Jaguar, Ferrari și Porsche, a fost ales de majoritatea participanților.

În European Le Mans Series, la clasa LMP2 Prototype, Dunlop a fost ales de 84% dintre echipe (71%, în 2016). Iar la clasa LMP2 din Campionatul Mondial de Anduranță (WEC), unde Dunlop a fost alegerea câștigătorilor în cursa de 24 de ore de la Le Mans în ultimii șase ani, majoritatea echipelor (18 din 23 de mașini) au ales să concureze pe cu gume Dunlop.  Mai mult, Dunlop a anunțat, de asemenea, un parteneriat cu Michel Vaillant, pilotul-erou din motorsport-ul desenat, ca parte a evenimentului de lansare a cărții de benzi desenate „Rébellion”.

Michel Vaillant, ”pilotul” care aleargă încă din 1957, când Jean Graton a publicat o primă serie de povestioare desenate în revista Tintin, și Dunlop au o lungă istorie împreună, valori comune și o moștenire veche în cadrul cursei de 24 de ore de la Le Mans. Din cele 75 de cărți de benzi desenate, 12 au fost lansate pe circuitul Sarthe.

michel-vaillant1

La clasele LMGTE din cadrul WEC, Aston Martin Racing, care și-a adjudecat două titluri în 2016 (Nicki Thiim și Marco Sørensen câștigând FIA World Endurance Cup pentru GT Drivers și FIA World Endurance Trophy pentru GTE Pro Teams), a ales încă o dată Dunlop pentru a-și apăra titlul din 2017.

Director de Operațiuni pentru Motorsport, Jean-Felix Bazelin s-a arătat încântat de angajamentul asumat de partenerii Dunlop: “A avea atât de multe echipe care au ales Dunlop ca partener tehnic în aceste competiții extrem de solicitante este un lucru extrem de bun. Este o mărturie în sine a muncii pe care echipele noastre de service, de producție și de dezvoltare tehnologică au depus-o în ultimul sezon și în această perioadă de testare de iarnă. Noi ne-am reînceput programul de testare pentru 2017 imediat după ce s-a terminat ultima etapă a campionatului, dezvoltând anvelope pentru ambele clase GTE și LMP. Presiunea pentru a dezvolta și pentru a aduce noi îmbunătățiri a fost clară.”

Pentru 2017, Dunlop a efectuat teste în Sakhir (Bahrain) Sebring (SUA) și Paul Ricard (Franța) încă de la sfârșitul sezonului 2016. Pe cele mai noi mașini LMP2, combinația dintre noile reguli și noile specificații pentru anvelope Dunlop a dus la timpi pe turul de pistă extrem de apropiați de cei realizați la clasa  LMP1 cu doar un sezon în urmă.

Noul sezon al Campionatului Mondial de Anduranță FIA WEC și al competiției European Le Mans Series va debuta la Silverstone (UK) în perioada 15-16 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ