Test Dekra: Anvelopa pentru camionete Goodyear EfficientGrip Cargo oferă are o rezitență la uzură cu peste 40% mai mare decât competitoarele sale

0
1611
Goodyear EfficientGrip Cargo

Noua anvelopă pentru camionete de la Goodyear asigură cu până la 21.000 de kilometri mai mult decât două dintre competitoarele sale și poate reduce, astfel, costurile operaționale. Testele independente Dekra, care au comparat performanțele la rulare ale noii anvelope pentru camionete de la Goodyear cu cele ale celor mai importante două competitoare ale sale, au arătat că Goodyear EfficientGrip Cargo își depășește adversarele cu o medie de 21.475 kilometri.

Noua anvelopă EfficientGrip Cargo are un consum de carburant îmbunătățit, care, combinat cu durata de viață mai mare a anvelopei, poate oferi operatorilor de flote economii importante.

Pentru a crea anvelopa EfficientGrip Cargo, inginerii Goodyear au adus o serie de îmbunătățiri tehnice compușilor anteriori ai pneului pentru o rezistență la uzură mai ridicată pe suprafețe abrazive. Ei au sporit, de asemenea, construcția anvelopei cu un volum mai mare de cauciuc, pentru a optimiza duritatea nervurii principale, contribuind astfel la creșterea duratei de viață a anvelopei, precum și pentru a îmbunătăți manevrabilitatea.

Testul Dekra, solicitat Goodyear Dunlop, s-a desfășurat în perioada iulie-octombrie 2016 pe anvelope cu dimensiunea 215/65 R16C 109/107T (Hankook Vantra LT și  Continental ContiVanContact 200, în comparație cu EfficientGrip Cargo), montate pe un van-uri Renault Master, cu tracțiune. Conform rezultatelor, Goodyear  EfficientGrip Cargo a reușit să parcurgă 23.964 km extra kilometraj (performanță a uzurii cu 40 % mai bună față de Continental ContiVanContact 200) și 18.986 km extra kilometraj (performanță a uzurii cu 32 % mai bună față de Hankook Vantra LT).

LĂSAȚI UN MESAJ