Ghid pentru alegerea corecta a anvelopelor

0
1538

Cei mai importanti 4 factori in achizitia unor anvelope, conform echipei Anvelope.ro, sunt:

  1. Caracterul sezonier

Au fost dezvoltate anvelope pentru temperaturi de sub 7 grade Celsius (anvelope de iarna) si temperaturi de peste 7 grade Celsius (anvelope de vara). In cazul anvelopelor de iarna, cauciucurile sunt mai moi si au o aderenta specifica acestor temperaturi. La temperaturi de peste 7 grade Celsius, anvelopele de vara au o compozitie mult mai rigida, care va oferi un bun contact cu carosabilul si performante maxime la franare.

  1. Stilul de condus

Pentru un stil de condus sportiv, se recomanda anvelope performante, care asigura o buna manevrabilitate si stabilitate in virage, dar care au un randament kilometric relativ redus si un consum mai mare de carburant. Pentru un condus prudent, puteti opta pentru anvelope cu un randament kilometric mai mare si un consum redus de carburant. Stilul variat este la mijloc intre buget si performanta.

  1. Tipul de carosabil

Daca folositi anvelopele doar in mediu urban, optati pentru anvelope cu un grad de uzura ridicat, in timp ce pentru mediul extra-urban anvelopele premium sunt o alegere corecta. Pentru zone de munte, cu multa zapada si temperaturi joase, se recomanda anvelope de iarna moi si performante mai ales pe zapada. Factori precum viteza mica, franarea brusca sau demararile dese, isi pun amprenta asupra anvelopelor.

  1. Pretul

Pe masura ce creste pretul unei anvelope, nivelul de calitate creste si el. De exemplu, daca o anvelopa utilizeaza tehnologii noi, uneori unice pe piata, pretul va reflecta acest aspect, in timp ce durata de viata a unui cauciuc sau reducerea consumului de combustibil, sunt alti factori care influenteaza direct pretul.

Daca doriti consultanta personalizata in alegerea anvelopelor, intrati in legatura cu echipa  Anvelope.ro. Calatorie placuta!

LĂSAȚI UN MESAJ