VIDEO! Scor rusinos pentru Ford: Emblematicul Mustang a luat 2 stele Euro NCAP. Logan-ul are 3!

0
3385

A sasea generatie Ford Mustang, muscle-car-ul care, din 2015, a revigorat legenda americana si in Europa, versiunea cu motor turbo, de 2.3 litri si 310 CP, devenind anul trecut una dintre cele mai vandute masini sport in mai multe state, inclusiv Germania, nu a reusit sa obtina decat 2 stele de siguranta in cadrul crash-test-elor Euro NCAP. Scorul este de-a dreptul rusinos pentru pedigree-ul legendei pe patru roti, daca luam in calcul ca este prima masina testata din 2015 si pana in prezent care ia o nota atat de mica si faptul ca Mustang-ul comercializat in Statele Unite dispune de mai multe sisteme de siguranta. Ca “low-cost”-ul Dacia Logan are 3 stele Euro NCAP, nici nu mai vorbim.

mustang-3

Reputatul organism independent european a lovit frontal si lateral un Mustang 5.0 Fastback de 1768 kg. Coupe-ul sport nu a reusit sa obtina decat 27.7 puncte (72%) pentru protectia pasagerilor adulti, 15.8 puncte (32%) pentru protectia copiilor, 27 puncte (64%) la protectia pietonilor si 2 puncte (16%) la capitolul sisteme active de siguranta. La impactul frontal, airbag-urile pentru sofer si pasager nu s-au umflat suficient, iar unul dintre manechinii din spate a alunecat pe sub centura. De asemenea, Euro NCAP a notat ca centurile spate nu sunt pretensionate si nu au limitatoare de sarcina.

VEZI rezultatele detaliate Euro NCAP

In cazul crash-test-ului lateral, manechinului echivalent unui copil de 10 ani, asezat pe un inaltator special, i-a alunecat centura intre clavicula si partea superioara a mainii, iar capul i-a scapat pe langa airbag-ul cortina, lovind ornamentele de pe montantul “C”. Protectia manechinului de 6 ani a fost apreciata drept “buna” si “adecvata” pentru cap si gat, dar protectia la nivelul pieptului a fost catalogata drept “marginala”.

La capitolul “Protectia pietonilor”, Euro NCAP a apreciat eficienta capotei active a Mustang-ului, dar a penalizat lipsa sistemelor active, precum franarea automata de urgenta (AEB).

mustang-2

Michiel van Ratingen, secretarul general al Euro NCAP, a declarat ca “Ford nu s-a asteptat ca Euro NCAP sa testeze Mustang-ul si a decis sa nu doteze modelul cu toata tehnologia de siguranta disponibila pe masina vanduta in America”.

Ford a reactionat rapid si a anuntat ca facelift-ul Mustang-ului, care va ajunge din luna mai pe piata, va dispune standard de sistem de asistenta la parasirea benzii de rulate (Lane Keeping Aid) si sistem autonom de franare in caz de urgenta (Pre-collision Assist), cu detectare a pietonilor (Pedestrian Detection) si a iminentei unei coliziuni (Forward Collision Warning).

LĂSAȚI UN MESAJ