Mani Gyenes se pregătește de Dakar 2017

0
1037

Emanuel Gyenes, pilotul Autonet Motorcycle Team, va lua startul la cea de-a 39-a ediție a Raliului Dakar, care se va desfășura în perioada 2-14 ianuarie. Este cel de al 7-lea start al lui Mani în celebrul raliu.

Timp de doua săptămâni, concurenții vor trebui să parcurgă o distanță totală de 9.000 de km. Dakar 2017 consemnează popasul cu numărul 9 din America Latină al raliului și vine cu nouă premieră, Paraguay, cea de a 29-a țară pe care o traversează. Capitala Asuncion va găzdui verficările tehnice și startul festiv. Pe 2 ianuarie, tot din Asuncion, se va da și startul în prima din cele 13 etape ale raliului care va totaliza, la categoria moto, 8.818 km (dintre aceștia 4.088 km reprezintă lungimea totală a probelor speciale). Dakar 2017 începe în Paraguay, continuă în Argentina, apoi în Bolivia, urmând ca la finalul celor doua săptămâni  sa revină în Argentina, la Buenos Aires. mani-gyenes

 

„Va fi dificil la altitudine pentru că din pricina nivelului mai scazut de oxigen trebuie sa reduci ritmul ca să fi sigur ca termini ziua. Ziua de odihna o avem în La Paz, capitala Boliviei ,situata la cea mai inalta altitudine din lume, 3.640 m”, a declarat Mani Gyenes.

 

Al 7-lea start în cel mai dificil rally-raid din lume

Mani a debutat în Dakar acum 10 ani, cand lua startul în editia 2007, ultima organizată în Africa. Românul născut la Satu Mare avea atunci 22 de ani. A incheiat raliul cu al 46-lea timp (la start au fost 234 de motociclete) și s-a clasat pe 9 la debutanți. Între timp a câstigat raliul de două ori la clasa Maraton în 2011 și 2015, iar anul trecut a obținut cel de-al 14 lea timp în clasamentul general. Amaury Sport Organisation, organizatorul Dakar-ului, consideră că Mani Gyenes este acum unul dintre cei mai buni piloți privați din raliu.

emanuel-gyenes-race-action-raliul-marocului-oct-2016

 

LĂSAȚI UN MESAJ