Volvo Seria 90 – De la Apple Carplay, la Android, siguranță în Cloud și update tehnic

0
1149

Deși duetul S/V90 nu a făcut încă anul, Volvo Cars a anunțat mai multe actualizări importante pentru Seria 90, care include și SUV-ul XC90, supranumit ”ciocanul lui Thor”. În primul rând, de conectivitatea modelelor Volvo nu se vor mai bucura doar utilizatorii de iOS, prin Apple CarPlay, ci și posesorii de smartphone cu Android.

Volvo Cars este singurul producător auto care a inclus o interfață duală ce-ți permite să utilizezi simultan funcționalitățile smartphone-ului și cele in-car, fără a fi nevoie de o vizualizare alternativă. Este în primul rând o actualizare de siguranță, proiectată să ducă utilizarea acestei interfețe la cel mai facil mod cunoscut la ora actuală pe piață. Pe aceeași linie, actualizarea pentru Over-The-Air înseamnă că vei avea la dispoziție cele mai recente hărți“, a explicat Dr. Peter Mertens, Senior Vice President Research & Development la Volvo Car Group.

Android Auto using Google Maps

În al doilea rând, din această lună, modelele Volvo din Seria 90 vor putea beneficia de două noi sisteme de siguranță activă care se bazează pe interacțiunea permanentă cu un Cloud. Adică, așa cum Google Docs oferă posibilitatea de a crea, de pildă, documente ce pot fi accesate de oriunde prin Cloud, mașinile Volvo vor ”comunica” între ele. Sistemele Slippery Road Alert (alertă drum alunecos) și Hazard Light Alert (alertă mașină cu avarie pe drum) sunt legate la un Cloud din care încarcă și descarcă permanent informații despre drum. Concret, dacă un S90 ajunge pe un drum cu polei, de exemplu, acesta trimite informația în Cloud, iar următorul S90 care trece prin zonă va primi imediat alerta de drum alunecos.

Slippery road alert with graphics

În plus față de actualizările privind conectivitatea și siguranța, Volvo a umblat și la sistemul de propulsie Drive E. Motorul diesel D3, cu 4 cilindri, poate fi cuplat la o cutie manual, în 6 trepte, pentru a oferi o un consum de de 4,3 l / 100 km și 114 g / km CO2. Dar este disponibilă și o nouă transmisie automată cu 6 trepte pentru D3, care oferă aceleași valori. De asemenea, motorul D3 va fi oferit în premieră cu tracțiune integrală All-Wheel Drive.

LĂSAȚI UN MESAJ