Lynk & Co 01, varul chinez al lui Volvo XC60

1
2559

Geely, parintele adoptiv al Volvo, a lansat noua marca de automobile Lynk & Co, prezentand un prim model de serie. Botezat “01” acesta este, accidental sau nu, SUV compact, de 4.53 metri lungime, 1.86 metri latime si 1.65 metri inaltime, adica putin mai mic decat un XC60. Ampatamentul este de 2,73 metri, platforma CMA este “imprumutata” de la Volvo, iar design-ul este semnat Peter Horbury, fostul designer-sef al scandinavilor. Mai mult, Lynk & Co nu vine cu nimic nou sub capota, “01” preluand unitatile termice, hybrid sau electrice din banca suedeza de organe.

Chinezii inoveaza, insa, la alte capitole. De exemplu, Lynk & Co vrea sa vanda masinile pe internet, ca Tesla, si sa favorizeze partajarea prin intermediul unui sistem cu cheie virtuala pastrata pe smartphone. De asemenea, “01” este prezentat drept cea mai conectata masina a momentului, gratie unui parteneriat incheiat cu Ericsson si Microsoft, care include un sistem de tip “open-source” ce da unda verde devoltatorilor de aplicatii si software.

Lynk & Co 01 isi va face prima aparitie publica in martie 2017, la Salonul Auto de la Geneva. In prima faza, SUV-ul va fi comercializat in China, dar din 2018 va fi disponibil si in SUA si Europa.

1 COMENTARIU

  1. Am vazut expuse spre vanzare automobile chinezesti intr-un moll din Bahrein. Aratau foarte bine si dupa fisa tehnica se pare ca erau la zi cu noutatile din piata.In plus si pretul era atractiv. Tot acolo am vazut un SUV Nissan la un pret rezonabil dar cu garantie un milion de km sau 10 ani. Lucru neintalnit in Europa si nu numai.

LĂSAȚI UN MESAJ