Dacă la SAB-ul de anul trecut, Opel a adus Astra K direct de la Salonul Auto de la Frankfurt, anul acesta importatorul prezintă, în premieră națională, SUV-ul sub-compact Mokka X, lansat în martie, la Geneva. O altă premieră Opel pentru piața din România este sistemul de asistență și conectivitate OnStar, un ”asistent personal” unic în acest segment. Iar la standul Opel Di-Bas se vor afla, de asemenea, edițiile speciale Corsa și Astra Sedan, care anul acesta au avut un mare success in cadrul Programului RABLA, precum și gama completă de vehicule comerciale – Combo, Movano si Vivaro, în diferite versiuni de caroserie.

Din 2012 până în prezent, Mokka s-a dovedit extrem de popular, numai în primele nouă luni din 2016 fiind livrate 630 unități, cu 22,8% mai multe față de anul trecut. Iar facelift-ul Mokka X are sarcina de a duce succesul mai departe.

2016 Opel Mokka X
2016 Opel Mokka X

Modificările estetice nu sunt substanțiale, dar îi subliniază o personalitate mai agresivă. Grila orizontală a calandrului, în formă de aripă, blocurile optice cu LED, care aduc cu o aripă dublă, suprafețele conturate mai precis și reducerea inserțiilor din plastic aliniază modelul la noua filozofie de design a mărcii și îi conferă o imagine mai incisivă și masculină. Iar habitaclul lui Mokka X este nou aproape integral. Planșa de bord seamănă cu cea de la Astra K, instrumentarul are un design mai simplu, mai elegant, iar consola centrală a fost complet reproiectată în jurul ecranelor tactile de 7 şi 8 inch ale sistemelor de infotainment de nouă generaţie.

Sub capotă, SUV-ul sub-compact dispune de o paletă de motorizări de ultimă generație. Fanii diesel, pot alege dintre cele două versiuni ale unității de 1.6 litri (110 CP sau 136 CP), în timp ce cei care vor un model pe benzină au la dispoziție noua generaţie a motorului turbo de 1.4 litri, cu injecţie directă şi 152 CP, care este disponibil alături de o transmisie automată cu şase trepte, Start/Stop şi tracţiune integrală adaptivă.

Opel OnStar, ”Îngerul păzitor”

Opel OnStar este disponibil împreună cu aplicația de smartphone, myOpel, și, pe lângă serviciile de siguranță, asistență imediată în caz de urgență, răspunsul automat la impact, asistență pentru autovehiculele furate, are utilitatea unui asistent personal. Apasănd butonul albastru OnStar, abonații pot solicita unui operator date despre starea vehiculului sau informații precum cea mai apropiată benzinărie, situația traficului, etc. Operatorul are posibilitatea de a trimite rutele solicitate direct către sistemul de navigație de la bordul mașinii.

opel-mokka-x3

În România, Opel Onstar este disponibil standard pentru nivelurile de echipare superioare, iar pentru celelalte poate fi achiziționat la prețul de 490 Euro. În oferta de lansare, serviciile OnStar sunt oferite gratuit în primul an.

Selecție oferte speciale Opel

  • Astra Sedan și Insignia vin cu bucurii incluse în preț. Cu 0% dobândă, îți rămân bani să pleci în vacanță, să petreci zile întregi la cumpărături sau să faci o schimbare în casă.
  • Opel Corsa Special Edition are un preț de pornire de  8.548 euro, cu TVA și prima de casare incluse.
  • Opel Combo și Movano Business Edition – Combo L2 H1 1.3 D, începând de la 13.809 Euro cu TVA inclus; Movano Van L3H2 2.3 125 CP, începând de la 20.780 cu TVA inclus*

LĂSAȚI UN MESAJ