Legenda continuă. Fără picioare, paralimpicul Alessandro Zanardi a câştigat la Mugello în prima cursă cu BMW M6 GT3

0
998

După o pauză de peste un an în motorsport şi două medalii de aur şi o medalie de argint câștigate în competiţiile de paraciclism de la Rio de Janeiro (Brazilia), Alessandro Zanardi  a revenit în forță în lumea cailor putere. Italianul a câstigat la Mugello ultima cursă din sezonul 2016 al campionatului GT al Italiei, la volanul unui BMW M6 GT3, înscris de BMW Team Italia / ROAL Motorsport și modificat special de BMW Motorsport.

Sâmbătă, italianul s-a clasat al şaselea. Dar, pentru cursa de duminică Zanardi s-a calificat al treilea, urcând pe poziţia a doua a grilei după ce maşina unui alt pilot a fost distrusă într-un accident. La start, a pierdut un loc, dar a revenit și a preluat conducerea în momentul în care s-a deschis ”fereastra” pentru pit stopuri. Apoi, Zanardi și-a cimentat poziția, creînd, ușor, ușor, un ecart de câteva secunde față de următorul clasat până la Finish.

Nu există cuvinte să descriu ceea ce simt. Astăzi am văzut soarele la apus şi parcă niciodată nu a fost atât de frumos. Ce an, nu doar ce zi. Încă o dată, m-am bucurat de momente frumoase la Rio de Janeiro, iar acum, să mă aflu în această maşină frumoasă, a fost magnific„, a declarat Zanardi vizibil entuziasmat.

p90240103_lowres_mugello-it-14th-to-1

Dar să câştig cursa este altceva. Nu am avut startul pe care mi-l doream, dar am avut o maşină foarte bună la dispoziţie. Aşa că ştiam era doar o chestiune de a reuşi câteva tururi bune în momentul în care cei din faţă intră la standuri şi acest lucru am şi făcut. Aşa că, atunci când am revenit pe circuit, m-am găsit în postura de a avea un avans foarte confortabil şi am avut şi viteza necesară pentru a sta departe de cei din urmă, astfel încât să închei învingător. A fost incredibil. Vreau să le mulţumesc tuturor celor din München, care au făcut un efort deosebit pentru ca acest frumos BMW M6 GT3 să fie gata pentru mine cu tot ceea ce am nevoie, să mulţumesc BMW Italia şi ROAL Motorsport pentru cum au reglat maşina şi au făcut-o să fie pregătită pentru mine – totul într-o manieră minunată„, a adăugat Zanardi.

Participarea lui Zanardi la finala stagiunii din campionatul GT al Italiei a fost un triplu motiv de sărbătoare pentru italian. În week-endul care urmează, pe 23 octombrie, pilotul oficial BMW va sărbători a 50-a aniversare. În plus, BMW Italia sărbătoreşte 50 de ani de la înfiinţare, iar BMW Group îşi sărbătoreşte anul centenar. BMW-ul M6 GT3 a avut și un design special, care a omagiat aceste aniversări, precum şi medaliile de aur şi argint câştigate de Zanardi la Rio de Janeiro, în septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ